Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/eenheerlijkei.nl/httpdocs/templates/template4/functions.php on line 194
   

INFORMATIE

   

Wij nemen deel aan IKB ei, wij krijgen 1 keer per jaar een controle die meestal door het CBD wordt uitgevoerd, zij controleren of we aan alle regels van IKB ei voldoen, of er bijvoorbeeld elke 15 weken schoentjes worden gelopen t.b.v. salmonella onderzoek, 1 keer per jaar moet dit door een erkende dierenarts gedaan worden. Verder moeten alle eieren een print hebben met het bedrijf van herkomst, bij ons is dit 43420 met als toevoeging 01. Het entschema van de kippen wordt altijd nagekeken, er zijn namelijk een aantal verplichte entingen, zoals NCD, verder worden onze kippen geënt tegen een aantal IB stammen die het meest voorkomen in Nederland, ze krijgen ook een enting tegen Salmonella.

Bij het overplaatsen van de kippen van de opfok naar de legstal, worden ze ook gecontroleerd op AI, NCD, Salmonella, MG, dit alles om een zo veilig mogelijk ei te produceren. Dit alles gebeurt ook weer als de dieren uitgelegd zijn.

Het voeder dat de kippen krijgen wordt ook regelmatig onderzocht op de aanwezigheid van salmonella’s, wij bewaren van elke vracht mais en tarwe een monster, zodat we bij calamiteiten alles terug kunnen koppelen.

De eieren van onze kippen worden ook elk koppel onderzocht op dioxines door een erkend laboratorium.

Wij hebben onze eieren al 2 keer bij het Rikilt in Wageningen laten onderzoeken op het vetzurenprofiel, allebei de keren is hieruit naar voren gekomen, dat onze eieren een hoger gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren hebben dan andere scharreleieren, we zitten zelfs langs biologische eieren, dit alles komt voort uit zorgvuldig gekozen voersamenstelling en door de behandeling van het drinkwater met energetische systemen.

Zoals U uit het voorgaande kunt opmaken doen wij alles om een zo gezond en veilig mogelijk ei te produceren.

  

 

 

 

   INTERESSANTE LINKS witte lijn    WANDEL EN FIETSROUTES witte lijn EEN HEERLIJK EI

   Legvolière systeem >

   Blij met een ei >  
   

   Wandelroutes De Kempen >

   Fietsroutes De Kempen >

Van Gestel van Buren VOF
Heikant 19A
5087 TA Diessen
Tel:013-5042301
Mobiel:06-22217781
Email: info@eenheerlijkei.nl 
KVK:17229104
KIP nummer 43420